vrijdag 9 mei 2014

Nieuwe suikervrije recepten uit proberen…

ook al is het vakantie, we blijven zoveel mogelijk suikervrij eten. Ondanks de keuzes die we eerder maakten om met broodbeleg toch wat dingen met suiker in de beleg mand te hebben staan, willen we toch zoveel mogelijk suikervrij eten. Dus ook snoepen. En zo ben ik deze week opnieuw recepten aan het uitproberen gegaan. Eerst maakte ik een heerlijke kwarktaart met een volkoren bodem met koekkruiden erdoor. Gewoon volkorenmeel met ei, roomboter, snuf zout en de kruiden. Even bakken in de oven. Daarna een pot kwark, slagroom en gelatineblaadjes en ik had er een schaaltje frambozen (uit de vriezer die ik veel te vol vond, dus meteen wat ruimte!) door gedaan. En de taart moest een poos opstijven. Maar goed, toen hadden we wel wat! Oh, wat heerlijk zeg, we hebben ervan genoten. En dan te bedenken dat ik de taart maakte omdat die pot kwark echt wel tegen de datum aan zat, dat we niet eens reden hadden voor een feestje….Vandaag hebben we de laatste stukjes opgegeten, met een kop heerlijke thee erbij. Gisteravond was ik op een haak-avond bij een schattig theewinkeltje hier op het dorp. Zomaar, spontaan. Echt erg leuk. Jammer genoeg was degene die me meevroeg zelf te ziek om mee te gaan. Maar ik vond alleen gaan ook niks dus ik belde een ook hakende vriendin op en die zei meteen, Ja dat doe ik! Spontaan en erg gezellig, en mn deken is weer een stukje gegroeid. Niet dat ik afgelopen dagen niet gehaakt heb, maar het blijft gewoon leuk om te doen! En bij dat winkeltje kocht ik dus ook wat thee. Echt lekker bijzondere smaken en dan proef je zeker wel verschil met thee uit de supermarkt. Ik ben om hoor!

Vanavond was het weer (vrijdags) opblijfavond voor onze kinderen, dat is echt een speciale avond waarbij we zorgen voor een spelletje, wat lekkers en uitgebreid voorlezen. Eigenlijk was het lekkers er een beetje bij ingeschoten, en we hadden ook laat gegeten dus ik begon pas tegen achten aan wat lekkers te denken voor ze. Uit "nood" maakte ik chocolade broodjes. Van die franse, pain du chocolat. Heerlijk, en toch makkelijk, van gewoon roomboter bladerdeeg een plakje in twee gesneden, met in ieder opgerolde plakje een dubbel stukje 70 % chocola en dan goed dichtgevouwen. Wat losgeklopt ei erover gestreken (dat deed mijn dochter) en dan door wat gehakte hazelnoten gerold. Echt een aanrader! En lekker zo warm bij de thee. Voor herhaling vatbaar. En zo aten ze zelfs donker pure chocola. Waar ik ze normaal niet blij mee maak. Dus het was precies zoals wij willen, suikervrij!


Ook ben ik deze vakantie begonnen aan een plank die ik naast onze voordeur (waar lelijke gaten in de muur zitten) wil hangen met ons huisnummer erop. Nog niet af, maar er wordt aan gewerkt. Ik heb een duidelijk idee van wat ik wil, maar moet nog even kijken of het precies wordt wat ik in gedachten heb!


Tot slot maakte ik vandaag een moederdagkadootje. Ook onze kinderen kwamen vandaag met een geheimzinnig gezicht uit school, snel boven pakjes verstoppen. Leuk! En spannend waar ze je mee gaan verrassen….Omdat ik zelf ook juf ben op een basisschool heb ik daar met de kinderen ook leuke werkjes gemaakt, maar van je eigen kinderen blijft toch wel heel speciaal. Ik hoop dat mijn moeder ook blij is met mijn kadootje! Maar dat laat ik hier pas zien als ik het (morgen vast…) gegeven heb.

Fijn weekend verder,
WillemienGeen opmerkingen:

Een reactie posten