dinsdag 29 april 2014

Suikervrij moet je wel volhouden….of niet zeuren natuurlijk...


Met alle feestdagen en vakantiedagen en de vrijwillig bezochte verjaardagen, moet ik eerlijk bekennen dat het suikervrije er wel moeilijk in te houden is. Toch kies ik dan snel voor het taartje wat zo naar me lonkt, het is een verjaardag toch?!
En dan merk je opeens dat je veel vaker iets met suiker neemt dan dat je van plan bent. Zo constateren mijn man en ik dat we wel echt de keus moeten maken om dat minder te doen, omdat je anders eigenlijk jezelf voor de gek houdt, en dat is wel jammer natuurlijk als je het niet wilt.
Dus tijd voor actie!
Daarom vandaag een heerlijke vegetarische linzensoep gegeten, lekker pittig en verwarmend, met een lekker stokbrood met walnoten erin van de bakker. Onze kinderen houden er echt niet van, het 'vreemde' voedsel moet nog bekender worden maar voor hen smeer ik dan gerust brood. Op brood hebben we wel een aantal belegsoorten met suiker, nutella, hagelslag en kokosbrood. Verder is er altijd appelstroop, smeerkaas en smeerworst. Ook snijkaas en vleesbeleg eten ze graag. Gelukkig drinken nu alle vier onze kinderen melk, en hebben we geen gedoe meer met yoki en dergelijke. Ook zet ik nog wel eens een pot thee, lekker een klein lepeltje honing erin en roeren maar. Dan drinken ze ook fijn iets warms.

En omdat we morgen plannen hebben voor een dagje weg, heb ik havermoutkoekjes met extra pure chocolade en cranberry's gebakken. Die vonden we met suiker ook altijd erg lekker, nu heb ik er kokosbloesemsuiker in gebruikt, i.p.v. 175 gram gewone suiker, nu 100 gram kokosbloesemsuiker. Ze ruiken heerlijk, ik denk dat ze ook wel net zo onweerstaanbaar zijn als de koekjes met suiker…

Vandaag was weer een fijne vakantiedag, even met oudste en jongste dochter het dorp in geweest om te kijken naar een fiets voor onze zoon. Die hebben we nog niet gevonden maar het was wel heerlijk om even zo met 2 kinderen erop uit te gaan. En als je dan de enige bent die op papa's nek mag, heerlijk!


Verder haak ik lekker in eigen tempo verder aan mijn deken. Niet echt meer de crochet along 2014 maar ik ben er toch wel super-blij mee. Eerder haakte ik nooit zo'n groot werk. En ik geniet er nog steeds van! Met dit sombere weer is het ook heerlijk warm haken, zo'n deken op je schoot… Vandaag kocht ik bij de Hema een handig display book, waarin in al mijn geprinte weekbeschrijvingen doe. Zo heb ik alles bij de hand. Ik heb een tabblad bij de vier speciale steken gedaan, die ik niet uit m'n hoofd weet, zoals de stersteek, de catharine's wheel, de bolletjes steek en de golf. Die vier vind ik erg leuk en wil ik graag in m'n deken blijven gebruiken!


Ik kruip weer met m'n deken de bank in, 
de planten die ik in de tuin wilde zetten moeten nog maar even wachten, 
veel te nat hier met die regen, fijne avond!

groetjes Willemien

2 opmerkingen:

 1. Hoi, thee met een vers takje munt erin is ook heerlijk..
  Het lijkt me ook vreselijk moeilijk om suikervrij te eten hoor, ik probeer er wel op te letten maar vind het nog lastig want vaak wordt het vervangen door aspartaam en dat vind ik nog minder fijn.
  Hier vandaag pas een echte bewolkte dag. het viel nog mee er komen al wat zaadjes boven de grond.. zo leuk..
  fijne vakantie nog!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je deken wordt prachtig! gr. Hennie p.s. ik kon gisteren zelfs nog heel even buiten in het zonnetje haken...

  BeantwoordenVerwijderen