maandag 21 april 2014

Drie weken vakantie, nou ja, een vakantie in delen…….

Het Paas-weekend zorgde hier voor een fijne start van drie weken vakantie, waarbij we 1 week met het hele gezin vakantie kunnen houden. De scholen lopen hier niet gelijk en aangezien manlief en ik beide in het onderwijs werkzaam zijn en oudste dochter op het voortgezet zit en de anderen op de basisschool, hebben we pech,…of juist geluk! Drie weken lekker thuis, of in ieder geval het gevoel dat het vakantie is.  Wat kan er nu erger zijn?
We zijn de vakantie gestart met een dagje feest voor oma die 60 jaar werd, met alle kinderen en kleinkinderen een dag naar Plaswijk in Rotterdam. Heerlijk weer was het en in de zon spelen en een dagje slenteren en genieten van de kinderen is geweldig! Ze waren aan het einde van de dag helemaal versleten…..maar op deze foto zitten de meiden er nog lekker bij!


Vandaag hadden man en dochter studieplannen dus ben ik ook thuis gebleven. Olaf mocht komen spelen bij zijn neef en zo kwam het dat de jongste meiden en ik onszelf hebben vermaakt, lekker opruimen, en aan de slag met verf. (Ik tenminste…) De houten luiken die ik al eerder op mijn blog liet zien heb ik nu Mint geverfd, met verf van de Gamma, een heerlijk fris kleurtje. Ook een theeblad, een lijst en een houten tafeltje moesten eraan geloven.  
De kleur riep wel wat vragen op bij de meiden, hoe heet die kleur dan en is het nou blauw of groen of wit? Op een gegeven moment hoorde ik dat de pop Mintje heette en het viel echt op dat ze steeds even kwamen kijken of het nu groen, blauw of wit werd….
De kamer lijkt helemaal opgefrist. En alle rommel is alweer opgeruimd, lekker !!


De vaasjes en lichtjes van mijn favoriete glasmerk Dutz staan zo mooi op het mintgroen….


En naast al het gerommel in huis, maakten we tijd voor het in de grond zetten van onze zaaisels, er was heel wat om in de tuin te zetten, en als het er dan in staat, lijkt het niet veel meer. Dus nu maar hopen dat het gaat groeien! Aan te weinig water kan het niet liggen…
En het was fijn om in de tuin zulke goede hulp te hebben!

 

Met de Pasen is het voor de kinderen wat minder suikervrij geweest dan dat ik zou willen, van oma een chocolade haas, van ons een chocolade ei…wel heb ik de jongsten een groene smoothie laten drinken, en die vonden ze echt wel te doen…Alleen de kleur, dat is nog een dingetje wat overwonnen moet worden. Toch dronk Eviann hem helemaal op, en Giulia kwam ook een heel eind. Zo "drinken" ze in ieder geval hun spinazie….(zonder dat ze het koud laten worden op hun bord…)


Volgende keer meer belevenissen op ons zo veel mogelijk suikervrije pad…..
groetjes Willemien
3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met oma! Hier hebben we deze week gewoon 4 dagen school, vrijdag de koningsspelen en dan ook lekker vakantie.
    Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar loopt als mijn oudste ook op het vo zitten.
    Geniet ervan, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De basisschool heeft hier nu ruim twee weken (6 mei weer naar school). De overigen (havo/hoge school) hebben maar 1 week. Lekker hoor, dat vakantiegevoel! Mooi kleurtje: mint!

    BeantwoordenVerwijderen