maandag 9 maart 2015


Over tijd, voorjaar en wennen...…meer dan een maand later…

Natuurlijk is het drukker met een baby erbij. Maar de weken vliegen ook voorbij! Nu voor vijf kinderen  de was doen, eten maken, tijd nemen voor knuffelen en in bed leggen. Het is gezellig in huis en ik moet zeggen dat het echt goed gaat. Toch schiet de tijd voor jezelf er zo bij-in en kom ik veel minder toe aan bloggen, naaien en om van haken helemaal maar niet te spreken. En omdat ik opeens niet zo goed meer tegen rommel kan, heb ik ook mijn naaispullen weer in de kast opgeborgen. Eigenlijk tegen mijn zin in! Maar als ik een paar dagen niet naai, staat die hele boel wel in de kamer en daar erger ik me dan opeens aan. Wispelturig…ja ik weet het! Want ik wil juist gewoon de boel kunnen laten staan en in een vrij half uurtje even verder naaien. En ik heb nog zoveel leuke stoffen gekocht en zoveel plannen……

Eerst nu eens een slag in huis slaan en de boel weer netjes maken. Daar ben ik vorige week al mee begonnen door een grote emmer goede muurverf te kopen en alle te smoezelige muren weer lekker te verven. Ik gebruik de kleur 9010. Net niet wit maar iets gebroken. Iedere keer als ik wat tijd heb, doe ik een muur. Dan hoeft niet de hele kamer leeg en omdat de verf snel droogt, leg ik er gewoon wat kranten onder en hebben we er niet zoveel last van. Wat een verschil! Het wordt weer lekker netjes.

In de voorjaarsvakantie deden we een dagje Gent, dat is lekker bereikbaar nu we in Zuid-Holland wonen. Eerder gingen Arnoud en ik al eens naar Antwerpen, samen,  maar met je hele gezin een dag weg is ook erg leuk! We bezochten het huis van Alijn, een museum waar de kinderen erg van genoten. We aten friet met stoofvlees, en mijn oudste dochter en ik gingen shoppen terwijl de rest de Don Jon bezocht. Ik kocht haakgaren voor een zomersjaal. Gister lekker een poosje zitten haken!


Zaterdag maakten we de achtertuin voorjaar klaar, viooltjes in de knalroze potten gezet, die kocht ik vorig jaar al en zijn nog heel mooi en niet verkleurd en de boel lekker aangeveegd. Heerlijk even buiten gezeten gisteren! Wat knapt je tuin op van een beetje aandacht!! Als nu ook de beplanting uit gaat lopen, dan is het voorjaar toch wel echt een feit. Ik kijk er altijd erg naar uit.

  

Mijn schoonvader heeft in zijn tuin een wilg laten kappen. De buigzame takken kreeg ik. Het is een hele stapel! Ik maakte er al kransen van die Olaf verkocht en het geld aan de voedselbank doneerde bij de club van onze kerk. Ook nam mijn zus een bos takken mee waar ze een krans van maakte. Nu heb ik zelf ook een grote krans in het raam staan. En er ligt nog meer, ik maak er nog maar meer kransen van denk ik, als vanmiddag of in de loop van de week de zon gaat schijnen, een heerlijk klusje buiten!!


En vandaag ging mijn jongste dochter voor het eerst wennen op school. Ze heeft er zo lang naar uit gekeken! En nu dan naast de meester (!) in de kring. Een gespannen lachje kon er best vanaf. Jammer was dat er nog geen kapstok voor haar was gemaakt, maar goed dat komt vast snel in orde. Ik vind het heerlijk voor haar, en ach ik knuffel nu met mijn jongste zoon gewoon wat extra…… De wen dagen zijn tot 12 uur, eten doen ze dan nog thuis. In totaal kan ze 10 keer komen wennen, dus vijf weken lang twee keer in de week. Heerlijk toch!


Heerlijk om weer even te 'schrijven'! 
Fijne week, Willemien


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk he dat voorjaar!! Mensen je knapt er gewoon van op. wat leuk een meester in de kleuterklas!! Nieuwe ideen mss?
  Ja en met kleintjes en ene gezin komt naaien op de volgende plaats. Mss gewoon even een keer tijd maken?
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap wel dat jij niet zoveel tijd hebt voor bloggen. 5 Kindjes, het huishouden, knuffelen, haken en ook nog even tussendoor kransen maken en muren verven!
  Poeh, je zou van minder moe worden! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je tuin ziet er heerlijk uit!
  echt genieten met dit voorjaars weer

  BeantwoordenVerwijderen