zondag 22 maart 2015

Verlangen….


afgelopen week had mijn zus een workshop handlettering georganiseerd. Je gaat dan mooie teksten of quotes 'tekenen' op papier en er een vormgeving bij maken. Erg leuk om te doen! Niet dat ik heel goed letters kan tekenen of zo maar het was wel erg leuk om te oefenen ermee. Het duurde ruim twee uur, en er ontstonden heel leuke ideeën. En om sommige teksten moet je gewoon hard lachen, andere teksten zetten je even aan het nadenken…..

Ik maakte de tekst die me laatst zo aansprak:


Het blijft door mijn hoofd heen spoken. Verlangen….., je denkt altijd dat je gelukkiger zal zijn met dat ene, datgene, dat wat je verlangt, wenst of wilt. En toch, als het eenmaal in je bezit is, blijkt vaak dat je niet gelukkiger geworden bent. Dat is gewoon zo waar. Geluk zit vaak in heel andere dingen. In ontmoetingen, in leven met God, in vriendschap en waardering. En ook de ander en jezelf! Maar toch bekruipt mij vaak het gevoel dat ik toch die fiets  zo graag wil, of die nieuwe naaimachine, of…..tja...
nu een plekje zoeken om de tekst op te hangen…

Vandaag heerlijk in het zonnetje zitten genieten, haken en meeluisteren met de kinderen in de zandbak. Wat een paar zonnestralen op je bleke neus voor een voorjaarsgevoel kunnen zorgen zeg! Echt heerlijk!! Mijn sjaal is niet veel opgeschoten, ik haakte hem al eerder in het rood dus het gaat wel gedachteloos... Maar de vitamine Z heb ik weer binnen!!


Wat ik wel afgemaakt heb, is een tasje waar ik maanden geleden mee begon, nog tijdens de zwangerschap dus. Ik wilde eens wat anders doen en begon met vilt borduren. Nooit eerder gedaan en ook wist ik niet veel van borduren af. Dat blijft ook zo want ik heb nu niet echt het borduurvirus te pakken maar ik ben wel blij dat ik het tasje nu eindelijk in elkaar heb gezet. Een handvat van dit vilt er aan gemaakt, en een voering van stipjesstof. Best naar mn zin. En lekker kleurig!

 

Verder ben ik bezig met een verjaardagsjurk voor mijn jongste dochter, maar die is nog niet af. Die laat ik later wel zien. Ze straalde al wel tijdens het passen! Wat een feest, een jurk voor je eigen verjaardag. Ik word er zelf ook altijd blij van om die te naaien. En daarna kan ze hem natuurlijk ook nog aan. Jarne groeit ondertussen goed, ligt al regelmatig in de box te spelen. En wat helemaal erg leuk is, hij praat terug! Leuke geluidjes kan hij maken, en als het rustig is, is het echt heel duidelijk dat hij 'praat'! Hij heeft in de box lekker zijn eigen plekje en speelt ook zo schattig met zijn knuffeltjes.


Genieten!!

groetjes Willemien
2 opmerkingen:

  1. Goede tekst en o zo waar! Geluk zit hem inderdaad in andere dingen, geloof, familie, vrienden, natuur. Nu is het wel zo dat ik ook wel heel erg blij kan worden van materie! Een cadeautje door iemand met zorg uit gezocht ofzo. Rommeltjes van de rommelmarkt! :-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een top tasje dat vilten tasje...super vrolijk..echt gaaf

    BeantwoordenVerwijderen