donderdag 16 januari 2014

Weer lekker aan de slag….


Na een paar gezellige dagen op mijn werk, heb ik hier thuis weer heerlijk de tijd genomen om het een en ander af te maken. Allereerst begon ik met het naaien van een kussen hoes voor mijn gehaakte granny. Ik ben dol op kussens maken maar meestal laat ik het zelf naaien van de hoes aan de Hema over…daar koop je ze voor weinig geld en het gepruts met een rits is niet echt mijn hobby. Nu had ik een kussen van geruite stof in gedachten, en die hebben ze bij de Hema helaas niet. Dus toch maar zelf aan de slag gegaan. Eerst met het maken van paspel band. Ik had nog een stuk koord van een windscherm wat ik afgelopen zomer maakte, en daar heb ik gestipt biaisband omheen genaaid. Zo gepiept en superleuk resultaat!


Daarna heb ik een oud lapje wat ik vond in de kelder van mijn oma die naar een verzorgingstehuis ging achter het geruite stofje genaaid, en ik ben blij met het resultaat!! En vooral fijn dat ik er niets voor heb hoeven kopen, en wel uit mijn voorraad kon putten…behalve het haakkatoen dan.Daarna naaide ik met een applicatie die ik bij de Action vond gisteren een nagellaktasje voor een van mijn nichtjes die bijna jarig is, ze wordt al 12 maar volgens mijn dochter van ook 12 zijn ook grote meiden dol op kleurige tasjes. En weer komt de rest van het materiaal uit mijn voorraad. Heerlijk!


Vandaag had ik iets anders te doen, mijn oma wordt binnenkort 90 jaar, en om een klein aardigheidje mee te nemen, wat geen ruimte inneemt, maar 'op' gaat, heb ik een taartje gemaakt. Gewoon standaard biscuit met botercreme en marsepein. Ik had een aantal jaar geleden een bedrijfje waarmee ik workshops verzorgde met het bekleden van taarten, en toen had ik heel veel materiaal ervoor. Ook letters en cijfers. Op het moment dat wij gingen verhuizen heb ik bijna al mijn materiaal verkocht, zodoende heb ik geen letters en cijfers meer. Maar goed, het gaat om het idee.


Voor mijn oom en tante die speciaal voor die gelegenheid uit Australie komen heb ik een hollands taartje gemaakt. De foto is niet zo super maar het was leuk om te doen, ik hoop dat ik ze er een welkom gevoel mee geef! Ik vond het weer leuk om taartjes te maken, veel te lang geleden…


Iedereen een fijn weekend, ik ga genieten van een aantal leuke afspraken! Tot later, groetjes Willemien

2 opmerkingen:

  1. Mooie dingen gemaakt: van stof, maar ook nog eens lekkere en mooie taart! Gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Willemien!!!! Die taartjes zien er lekker uit! erg origineel. Om zo in te happen. Enne.......deze oom en tante komen ook van héél ver hoor. ;)
    ik blijf je volgen. tot morgen.
    gr. tante Heleen

    BeantwoordenVerwijderen