zaterdag 6 september 2014

Verjaardagsfeestjes, wat voor kadootje doen we dit jaar?

Nu school weer is begonnen starten ook de verjaardagsfeestjes weer. In ieder geval kreeg mijn dochter van 5 in de eerste schoolweek al een uitnodiging voor een kinderfeestje. Tja, als je kind jarig is, wil je natuurlijk dat dat gevierd wordt!!
Dus denken we hier ook al weer na over leuke kadootjes. Omdat het meisje dat haar verjaardag viert ook een van mijn dochters 'beste' vriendinnen is, moet het wel een speciaal kadootje worden. En die hebben we best! Al vaker naaide ik tasjes, niet te klein, niet te groot, mooi gevoerd met gezellige stof en fijne niet te lange handvatten. En als je toch bezig bent, is het eigenlijk niet de moeite om de naaimachine te pakken voor 1 tasje, dus het werden er drie…(kan ze nog kiezen welke het wordt ook…)
Lekker werkje om te doen! En als je de smaak te pakken hebt, is het combineren van de stoffen, kantjes en bandjes ook erg leuk. Je ruimt er mooi restjes mee op, en dat zorgt weer voor nieuwe ruimte voor leuke stof, kant en band, Heerlijk!

 
 
Meestal doen we er nog een plat, groot kadootje bij wat niet teveel kost, dat doen we in het tasje, dan blijft het ook mooi in model als je het weggeeft. In onze vorige woonplaats lopen heel wat meisjes met zo'n tasje rond, hier hebben we nog niet vaak voor een verjaardag gegeven, dus ik kan er nog heel wat maken! 

fijne zondag! groetjes Willemien3 opmerkingen:

  1. Leuk en altijd een succes! Heerlijk als ze 'beste vriendinnen'hebben. Merk bij oudste dat ze die nu ze voor t eerst naar de middelbare is, die ook echt nog nodig heeft al zitten ze niet bij elkaar. Van de week moest ik een etui naaien voor oudste dochter en daardoor kreeg ik ook wel weer zin..Kijken of ik weer tijd kan vinden nu we weer een beetje in het ritme komen. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi tasje! Een heel speciaal cadeau, voor een speciale vriendin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via via kom ik op je blog, en viel gelijk voor je blauw/groene bolletjes op de achtergrond. Waarom? Ik ben nogal gek op blauw. Gezellig ook om bij je te lezen. Ik ga je volgen! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen