zaterdag 23 november 2013

He he, daar ben ik eindelijk weer. Het waren een paar drukke weken en zo schoot het bloggen er even bij in. Maar ik heb niet stilgezeten… Heerlijk was het om bij mijn zusje leuke Advent envelopjes te maken die ik op een plankje aan een haakje wil doen met een kaars erbij, zodat we alle weken van advent een Bijbeltekst uit het envelopje kunnen halen die we die dag met elkaar lezen en leren. Dit om stil te staan bij het feit dat het heel bijzonder is dat Jezus is geboren en dat we dat met het Kerstfeest mogen vieren. We verwachten met Advent de geboorte van Jezus. Nog 1 week heb ik om dat plankje in orde te maken..komt goed!

Daarnaast ben ik besmet geloof ik met het papiervirus, nou een beetje dan…eerst maakte ik envelopjes uit van papier uit een oude atlas die ik al eerder gebruikte. En ik vond bij een kringloopwinkel een leuk boek van Thijssen, en daaruit haalde ik genoeg tekstpapier om veel envelopjes te maken. Daarbij zitten en die oude seizoenenboeken genoeg mooie plaatjes die ik erbij wil gaan gebruiken. In de envelopjes wil ik zaad doen van mijn eigen Lathyrus van afgelopen zomer. Ik denk wel dat ik de envelopjes met mijn naaimachine dicht naai, met de zaadjes erin, makkelijker dan met lijm in de weer, denk ik. Lint en stickers die ik erbij kan gaan gebruiken vond ik heel handig bij de Hema….nu nog tijd vinden om het af te maken!Om helemaal in de Kerststemming te komen, ben ik aan het haken geslagen. Ik haak uit een oude Anna, die ik ook bij de kringloop vond, kerststerren. Van verschillende soorten garen. Zo maakt het dikke garen een ster dik en groot en fijner garen zorgt natuurlijk voor een kleinere ster. Ik kan heerlijk weg haken want het is een makkelijk te onthouden patroon. En er zijn altijd genoeg plekjes om ze te gebruiken of mensen die een ster leuk vinden!


Natuurlijk is niet mijn hele huis al in Kerstsfeer. We vieren eerst Sinterklaas, en hoewel ik al wel huisjes heb staan met een snoer kerstverlichting erin, is mijn huis vooral gezellig door dennenappels en een leuk stukje wat ik maakte van kleine gezaagde stammetjes die ik met mijn decoupeerzaag op verschillende lengtes heb gezaagd. Daarbij kreeg ik van mijn zusje een tas vol met sierappeltjes, die heb ik erbij gebruikt. Is echt een handig stuk geworden want in de kleine orchidee buisjes kan je heel makkelijk iedere keer een verse bloem zetten! Ik geniet ervan!


Fijn weekend weer! groetjes Willemien


2 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit, Zoek je de bijbelteksten zelf op of heb je ergens een schema gevonden?
    Ik zat ook te googlen, maar de meesten zijn met kleine kadootjes of chocolade oid.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja die bijbelteksten lijken mij ook interessant? heb je die voor ons?

    BeantwoordenVerwijderen