zondag 22 december 2013

Hoi!
Afgelopen week hebben we al veel Kerstgezelligheid gehad, met mijn schoonmoeder maakte ik op een fantastische locatie (een oude boerderij, nog volledig in bedrijf, in de aardappelschuur) een Kerststuk. Het mijne is niet zo heel Kerst geworden maar zo kan ik er vast langer van genieten! Het was heerlijk om weer een keer zo met groen bezig te zijn! Ook al is het maar een avondje, ik genoot er enorm van….

Mijn kinderen hadden op de basisschool ook een Kerstviering, gewoon heel eenvoudig in hun eigen klas, met hun eigen leerkrachten. Wel heel speciaal, 's avonds. Alleen kaarsen en kerstverlichting aan en natuurlijk iedereen met mooie feestkleding! Mijn kleuterdochter genoot enorm, en ook mijn zoon in groep 5 vond het mooi. Hij las uit de Bijbel voor. En dat uit eigen beweging, ik ben trots op hem!
Mijn dochter is echt een meisjes meisje, dus heerlijk tutten van tevoren en natuurlijk een mooie vlecht in haar haar. Heerlijk om te doen, en ook leuk dat ze er zelf om vraagt. Mama, maak je een prinsessevlecht?


Vooraf aan de Kerstviering maakten we thuis kerststukjes. Op onze vorige school, in onze vorige woonplaats was dat de gewoonte, de dag voor de Kerstviering. Ik genoot daar altijd erg van, en ook de kinderen in de klas die ik les gaf zag ik genieten. Omdat de school waar we nu heen gaan dat niet als activiteit heeft, doen we het gewoon thuis. Net zo leuk, en mijn dochter, die van de prinsessevlecht kwam op het idee om haar kerststuk naar de buurvrouw te brengen. Leuke verrassing, lieve schat!


Iets waar ik het moeilijk mee heb: 
ik heb eigenlijk in dit huis niet echt een plek voor mezelf, voor mijn naai en crea spullen. Net ruimde ik mijn naaimachines op, echt in een afgesloten kast. Ze hebben zoveel weken ongebruikt in de kamer gestaan, en nu de vakantie is begonnen, en iedereen thuis is, kan ik het voor mijn gevoel niet goed maken om mijn 'rommel' in de woonkamer te hebben staan. Ik heb echt niet stil gezeten afgelopen weken, maar naaien, ik ben er niet aan toe gekomen! Omdat ik vanaf januari ook een dag meer ga werken, geeft het me een weemoedig gevoel; wanneer heb ik weer tijd voor de naaimachine?
Ik heb er geen goede voornemens bij voor 2014. Eigenlijk weet ik dat ik me er niet gelukkig bij voel. Ik weet alleen nog niet hoe en wat ik ermee ga doen.

Een fijne Kerstperiode voor iedereen!
Willemien

2 opmerkingen:

  1. hoi Willemien, wat een herkenning dit blogje.. Bloemstukjes, vlechten en geen plaats voor creativiteit.. ik herken het allemaal. Het tafeltje wat ik in gedachten had toen we van een vaste computer overgingen naar een laptop is in beslag genomen door een hamsterkooi, en nu staat weer alles vol.. Ik ben nog aan het nadenken over herinrichting van de slaapkamer, maar ook daar staat het aardig vol.. Ik hoop dat je nog plek en tijd zult vinden om mooie dingen te maken. Succes met je extra werkdag. Ook op het K? Ken je mijn neefje Joel v.A wel denk ik.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ajjajj, ik snap het ook wel, maar bij mij staat de naaimachine wel voor de pak hoor, anders komt het er ook te weinig van...en dan wordt je mopperig. Ik denk dat we maar gauw een ochtendje moeten afspreken....en dan gaan we wat doen.

    BeantwoordenVerwijderen