woensdag 26 november 2014

Een nieuw neefje! Hoera!!


Hij zorgde ervoor doordat hij te vroeg geboren werd, dat ik snel aan de haak moest. Niet dat dat erg is, maar dit moest wel heel snel, hij werd namelijk met bijna 35 weken zwangerschap geboren. En dan is het niet leuk als er is gevraagd of je een doek wil haken, dat je nog niets hebt gehaakt… Maar het is gelukt! Een totaal nieuwe haakervaring voor mij, namelijk met de Tweedwol van de Zeeman. En het is toch mooi geworden! Mijn eigen zoon van 9 vroeg zich af waarom we de doek niet gewoon zelf houden, toch ook leuk voor onze baby?! Dus het zou zo maar kunnen dat ik er nog eentje haak. Maar dan begin ik pas als mijn arm geen pijnlijke spier meer heeft. Die heb ik namelijk wel aan over gehouden. (Gewoon teveel in te korte tijd gehaakt, denk ik!)


Ik heb op de blauwe Tweed wol een bruine Tweed wollen ster gemaakt. Die zit bovenaan de doek, kan je de doek ook leuk gebruiken in je kinderwagen. De foto is niet zo goed, namelijk in de avond gemaakt. Om de doek heen heb ik een gehaakt koord gedaan met twee pompons, maar die zijn natuurlijk niet babyproof!!


Helaas ben ik zelf erg moe en is mijn bloeddruk ook nog gestegen, dus moet ik meer medicijnen gebruiken. Ik ben nu in de 33ste week dus het schiet wel op met de zwangerschap. Ik haak op dit moment geen grote projecten meer, wel zit ik af en toe nog achter de naaimachine. Zo maakte ik een poncho voor mijn jongste dochter. Van een lap fleece die ik al een aantal maanden in de lappenbak had liggen. Met een fris geruite voering in de capuchon is het een vrolijk geheel geworden. En ze draagt hem graag. Toch vind ik het snel te koud en pak ik sneller haar winterjas. Maar voor een rit in de auto is het erg fijn dragen!


Nu nog twee leuke kerstjurkjes maken of een eenvoudig maar feestelijk setje, voor de twee jongste meiden. En dan denk ik dat ik wel zo ongeveer alles gemaakt heb wat ik voor deze winter in gedachten had. Doordat ik zoveel thuis ben ga ik best vaak even achter de naaimachine zitten en komt er meer van mijn naaiplannen terecht dan ik dacht. Wel doe ik het in fases en komt er lang niet zoveel per avond af als normaal.


Groetjes Willemien



dinsdag 18 november 2014


Onder toezicht van mijn pasgevonden hertje wat ik vastmaakte op een oude schijf hout was daar dan het creatieve avondje waar ik eerder de uitnodigingen voor maakte….
Het was erg gezellig! Toch altijd weer afwachten of degenen die komen hetzelfde verwachten als jijzelf, en dat was zo, iedereen had er zin in en kwam enthousiast binnen!
Ik werd onverwacht superlief verwend met bloemen, een mooie amaryllisbol die in een klein taartje is verwerkt, en een paar andere creatieve dingen. Echt veel te gek en superlief!
Het was leuk om te zien waar iedereen mee bezig is en wat het verhaal er achter is. De een is een mooie symbolische deken aan het maken voor een klein meisje met leukemie, iedereen haakt een paar granny's en zij zet ze aan elkaar. De bedoeling is dat je ook bidt voor het meisje en dat we zo met elkaar biddend haar bij de Here brengen. Wat mooi! Ik heb inmiddels het resultaat gezien en het is echt erg bijzonder.



De granny's kwamen van internet, ik maakte bovenstaande voor haar. Ik ben niet goed in het lezen van beschrijvingen, en werk het liefst met een telpatroon. En wat op het avondje bleek, het is bij veel vrouwen juist andersom! Grappig.
Anderen waren aan het haken, wat lang geleden weggelegd was, of aan het borduren waar een aantal weken niets was gedaan. Mijn zusje is aan het breien gegaan, wat ze nog nooit eerder deed. Al met al leuk om te zien en horen wat de redenen zijn om iets wel of juist niet te doen. En zo'n avondje met elkaar is echt leuk, helemaal omdat het geen moeite is die extra pot koffie en thee….dus doen!

Zelf ben ik even een beetje uitgehaakt, ik maak op dit moment geen grote dingen, maar liever kleine. Ik ben bezig met een bont tasje, wat ik niet haak maar borduur. Iets wat ik bijna nooit heb gedaan maar het  is wel erg leuk om te doen. Ik moest me er even toe zetten maar het hoeft ook niet binnen een korte tijd af. Dus ik pak het gewoon af en toe weer op.


Ik heb verder uit het boek Haken en feest de kerstballen gehaakt, die staan daar als eitjes maar in een klein vakje kan je lezen hoe je ze als mooie ronde ballen kan haken. Leuk om te doen, en reliëf haken had ik nog niet eerder gedaan!


Lekker om met deze herfstdagen te zitten haken, mijn zwangerschap gaat nu goed. De medicatie tegen de hoge bloeddruk blijkt goed te werken, want het kindje groeit goed. Ik probeer af en toe wat te doen wat inspannend is, daarna weer even rust. Dan zijn juist die kleine haakwerkjes fijn. Vanochtend doe ik verder rustig aan, want mijn tweede dochter viert vanmiddag haar kinderfeestje. Mijn oudste dochter komt vroeg uit school en zij wil me graag helpen. We gaan er een leuk feestje van maken!

groetjes Willemien




dinsdag 4 november 2014

Een jarige dochter….

nog niet in mijn blog genoemd is de verjaardag van onze dochter Giulia. Ze werd afgelopen oktober 6 jaar. Echt een leeftijd waarbij je je verjaardag echt viert van minuut tot minuut…..
Het was dan ook een leuke voorbereiding om samen met haar alleen een taart te maken voor haar verjaardag. Ze mocht alles zelf kiezen. Eerder gaf ik workshops taart bekleden met marsepein. Dat weet ze nog wel, dus daar had zij ook zin in. En we hebben ervan genoten! Het werd een taart in echte meidenkleuren. We waren er een aantal uur mee bezig maar het resultaat was naar haar zin, en smaakte ook heerlijk! En wat is het fijn, om met een van je kinderen iets te doen zonder dat de anderen erbij zijn. Ze genoot van het samen bezig zijn, en ik niet minder!


Een aantal dagen later mocht ze trakteren op school. Dat heeft ze ook zelf bedacht, ze wilde iets met kerstzuurstokjes…En daar had ze het vorige kerst al over, dus toen kocht ik al een aantal doosjes die ik bijna een jaar lang bewaarde…gelukkig was de datum nog niet verstreken. Ach er zit natuurlijk heel veel suiker in die dingen. Ze had het plan om er een parapluutje van te maken. Liefst wilde ze het met een halve appel bovenop. Want zei ze, we zitten op een gezonde school! Maar dat leek mij niet zo in verhouding, dus hebben we er halve babybel kaasjes op gedaan. Het was een leuk resultaat en ze was apetrots! De brownie die op de schaal in het midden ligt was voor de juffrouw. Giulia's eigen lievelingskoek. Hoe jarig kan je zijn…..ook hier genoot ze van!



groetjes Willemien



zondag 2 november 2014

Een gezellig creatief avondje in het vooruitzicht…



Nu de klok verzet is en de dagen korter beginnen te worden, lijkt het alsof de avonden meer en meer vragen om creativiteit. Waar we eerder nog wel de tuin in gingen om wat te snoeien of vooral gewoon lekker te zitten, is dat ondanks het mooie nazomerweer nu echt voorbij!
Daarom bedacht ik een gezellige avond voor een aantal creatieve mensen. Die op hun beurt ook gerust iemand mee mogen nemen. Lekker om de tafel, koffie en thee erbij en wat lekkers uit de oven. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen haak/naai/brei of papier project meeneemt en dat we geen workshop of iets dergelijks gaan doen. Dus je kunt verder met je eigen spullen, en inspireert waarschijnlijk ook weer anderen. Ook kan je hulp of advies vragen aan iemand. En gewoon de gezelligheid is natuurlijk het belangrijkste! en degene bij wie het is, heeft er naast de koffie en thee verzorgen, geen werk mee...
Ik maakte deze uitnodigingen om uit te delen, en als aanmoediging heb ik er een klein briefje bij gedaan in het envelopje. Ik vond de tekst op internet en precies op de avond van toepassing.



Nu de enveloppen nog afmaken, en dan deel ik ze uit. Ik ben niet echt van de papier en knip hobby's maar deze kaartjes waren wel erg leuk om te doen. Ik heb er nauwelijks lijm bij gebruikt, ik naaide het meeste met mijn naaimachine aan elkaar…lekker handig.
Ik heb er ondanks mijn vermoeidheid super veel zin in!
Even de tafel vol gezellige mensen, ideeën opdoen en zelf ook lekker genieten van de gezelligheid.
Laat maar komen die 12 november!


groetjes van Willemien