zondag 19 oktober 2014

…heerlijk haken…klaar!


Na een heel aantal weken, ik begon al in de zomervakantie, is nu mijn omslagdoek voor onze baby klaar. Een southbay patroon en een randje in verschillende tinten blauw. Ik ben er blij mee! En als ik aan alle plekken denk waar ik met dit haakwerk heb gezeten is het best een heel speciale doek geworden. In Frankrijk nam ik hem overal mee naar toe, en lag ik heerlijk in een luie stoel te haken. Ook hier bij het plaatselijke peuterbadje is de doek al geweest, en ik haakte bij mijn zus thuis verder. En nu heel wat toertjes gewoon in mijn eigen fijne stoel. Toch ben ik blij dat 'ie af is. Tijd voor een nieuw haakidee! Maar eerst de babydeken voor de kinderwagen afmaken, die is grijs met rood en wit, fijn iets heel anders en heel andere steken…

Mijn jongste dochter wilde graag even proefdraaien met een klein babytje…haar eigen pop.



En nu genieten van een lange week herfstvakantie. We hebben heel wat plannen om in de babykamer aan de slag te gaan. Er moeten al 2 jaar nog steeds plinten om de houten vloer, maar dat is natuurlijk niet het enige…ik verwacht dat er heel wat gaat gebeuren deze week….zin in!
groetjes Willemien

donderdag 16 oktober 2014


Het rusten loont, maar stilzitten is gewoon niet echt mijn "ding"...

De dagen wisselen elkaar af, goede dagen waarbij ik met genoeg rust heel wat kan doen. Maar  helaas ook dagen waarbij er weinig uit mijn handen kom en ik me wel wat beperkt begin te voelen, zo in huis. Meestal loopt mijn hoofd over van de plannen en heb ik heel wat ideetjes liggen om te naaien, haken, verven of op een andere manier te doen. De ideeën die ik had zijn nu voor een deel gedaan, of ik zie het niet zitten omdat ik steeds zo moe ben. Maar goed, alles voor de baby. En het rusten loont, de laatste echo en controle waren supergoed en dat geeft weer nieuwe moed om de komende weken thuis te zitten….

Toch probeer ik wat te doen, en ook kleine project-jes lonen en geven een fijn gevoel. Zo is mijn een na jongste dochter volgende week jarig en wilde ze graag een nieuwe jurk voor haar verjaardag. Dat zag ik nu niet zo zitten maar ze paste haar feest/glitterrok van haar 5de verjaardag ook nog prima. Dus heb ik er een t-shirtje bij gemaakt. Simpel kant en klaar van de Hema, met zelfgemaakte pofmouwtjes en een leuke strijkapplicatie. De foto is niet zo best maar het idee is duidelijk, toch?


En voor haar jongere zusje ook een shirtje, nu we toch de machine op tafel hadden staan. Zij heeft rode winterlaarsjes dus daar zal dit shirtje weer leuk bij staan. Grappig, wat je voor je ene kind maakt is soms totaal anders dan voor je andere kind. Ik zag de glimmende oogjes bij de hertjes-applicatie en wist meteen dat die het moest worden.


En wat ik ook weer even oppakte, is het slabbetjes naaien. Altijd leuk om als kraamkadootje te geven. En heerlijk om te naaien dat biaisband. Ik weet niet wat ik daarmee heb, het is gewoon een fijn werkje. Ze gaan ook makkelijk in een envelop, de slabbetjes, voor als je een kaartje stuurt. Ik hou zelf niet zo van dikke slabben, dat is vaak zo veel stof om je nek, deze zijn fijn voor kleine baby's die net gaan eten.
Er liggen er nog wat meer klaar hier, maar ik plaats er twee, anders wordt het zo'n slabbenparade….

 

groetjes Willemien


woensdag 1 oktober 2014

De stoel zit zo lekker, en de bank ligt zo fijn……

Toch kan ik niet lang niksen en moet ik gewoon wat om handen hebben tijdens het rusten en daarbij bedoel ik geen uitgebreide en zware klussen maar gewoon, je weet wel, iets leuks, wat geen echte inspanning nodig heeft, wat ik het liefst in mijn luie stoel kan doen:
En gelukt!

Ik had al weken geleden het nieuwe boek Haken&Kleur van hakenenmeer.blogspot.com besteld en zodra het er was viel het een dag later op mijn deurmat…leuk!! Supertjeleuk!
En daarin staan zulke leuke gehaakte hangers, precies wat ik nu makkelijk kan doen, terwijl het kleintje gewoon verder kan groeien en ik het haken ook weg kan leggen en weer terug kan pakken als het weer  beter gaat. Zo haakte ik afgelopen week heel wat hangers, negen om precies te zijn om heel binnenkort aan lieve zussen uit te delen op onze zussendag…


Genoeg Phildar coton 3 restjes van mijn crochet along deken….kralen mocht ik zoeken uit de nieuwe kralenton van mijn jongste dochter. Ik mocht alle kleintjes eruit halen, en die zijn precies mooi van maat en ook de goede kleuren….


Verder naaide ik nog twee eenvoudige rokjes voor mijn jongste dochters, vooral veel bandjes en verder een makkelijk patroontje, net leuk om te doen en ik laat de naaimachine gewoon staan op het naaitafeltje, niemand heeft er last van en het scheelt mij heel wat sjouwen met de toch wel zware machine. Ik ben blij met het resultaat. Staat erg leuk op hun nieuwe knalroze en knalrode Koel laarzen…lekker pittig. En dat mogen ze best zijn van mij, die kleine meisjes!


en nu weer snel de stoel in…groetjes Willemien