vrijdag 26 september 2014

Al een poosje niet echt actief op mijn blog geweest,
helaas,
zo moe, er komt af en toe best wat uit mijn handen maar ik heb veel energie nodig voor de gewone dingen. Zoals de kinderen van en naar school brengen, eten koken en het huishouden doen.
Jammer genoeg heb ik ook me ziek moeten melden omdat ik echt niet meer voor de klas kon staan, gelukkig was er begrip en het is gewoon ook echt verstandiger om met hoge bloeddruk en zwangerschap op te passen. Ik weet het.
Maar toch,
het is wel stil thuis…

Ik ben maar gestart met een nieuw haakwerk, een babydekentje. Lekker straks voor in de kinderwagen. We worden inmiddels van alle kanten met babyspullen verwend,
kinderwagen, buggy, commode, wieg, box…ons kleintje komt het straks aan niets te kort!
Ik zit veel gewoon te genieten,


en mijn buik groeit gestaag door, nu 25 weken. Het kleine mannetje schopt er flink op los. En dan te bedenken dat ik het een paar weken geleden nog zo lang vond duren voordat ik iets voelde bewegen.
Wat geeft God op Zijn tijd wat je nodig hebt!

fijn weekend vast,
Willemien

zaterdag 6 september 2014

Verjaardagsfeestjes, wat voor kadootje doen we dit jaar?

Nu school weer is begonnen starten ook de verjaardagsfeestjes weer. In ieder geval kreeg mijn dochter van 5 in de eerste schoolweek al een uitnodiging voor een kinderfeestje. Tja, als je kind jarig is, wil je natuurlijk dat dat gevierd wordt!!
Dus denken we hier ook al weer na over leuke kadootjes. Omdat het meisje dat haar verjaardag viert ook een van mijn dochters 'beste' vriendinnen is, moet het wel een speciaal kadootje worden. En die hebben we best! Al vaker naaide ik tasjes, niet te klein, niet te groot, mooi gevoerd met gezellige stof en fijne niet te lange handvatten. En als je toch bezig bent, is het eigenlijk niet de moeite om de naaimachine te pakken voor 1 tasje, dus het werden er drie…(kan ze nog kiezen welke het wordt ook…)
Lekker werkje om te doen! En als je de smaak te pakken hebt, is het combineren van de stoffen, kantjes en bandjes ook erg leuk. Je ruimt er mooi restjes mee op, en dat zorgt weer voor nieuwe ruimte voor leuke stof, kant en band, Heerlijk!

 
 




Meestal doen we er nog een plat, groot kadootje bij wat niet teveel kost, dat doen we in het tasje, dan blijft het ook mooi in model als je het weggeeft. In onze vorige woonplaats lopen heel wat meisjes met zo'n tasje rond, hier hebben we nog niet vaak voor een verjaardag gegeven, dus ik kan er nog heel wat maken! 

fijne zondag! groetjes Willemien



dinsdag 2 september 2014


Na de vakantie… 

Over vakantie, uitrusten en restjes haakgaren opmaken…


Nu de kinderen weer naar school gaan en alleen onze jongste dochter nog thuis is, ze is nog drie,
komt er weer wat rust in de tent…
Heerlijk om te merken dat de kinderen in de vakantie gegroeid zijn, niet alleen in de lengte maar ook in zelfstandigheid en hebben ze veel geleerd afgelopen weken! We genoten van een heerlijke vakantie in Frankrijk, waar we middenin een prachtig natuurgebied twee weken kampeerden. Onze oudste dochter vond het leuk om het animatie team te helpen en heeft er de kinderen van de camping voorgelezen, en voor haar spannend, er luisterden ook veel ouders mee…


Onze zoon vond het superleuk om met de gids mee door de vallei te gaan en de honden te laten rennen, en dat terwijl zijn vader bang is voor honden. De honden maar rennen, en brandnetels en distels, Olaf had er geen last van, zo lekker bezig was hij. We genoten daar van, vooral om te zien hoe hij er van genoot! En de eerst wandeling was ik ook mee, prachtig in de natuur, Gods schepping is schitterend!


De kleine meisjes hadden het ook lekker op de camping, er was geen reden om ze niet zelf over de camping te laten gaan, geen onveilige plekken, en zo konden ze helemaal vrij spelen. Zo konden ze met de kinderen die ook op de camping stonden de hele dag overal heen, speeltuin, bij de tenten of met de dieren die er ook liepen. Tijdens de vakantie heb ik regelmatig rust genomen, we hadden een lekkere stoel met ligstand meegenomen die ik iedere dag wel een poosje gebruikt heb. Vooral ook om lekker in te haken. Nu ik de crochet along 2014 heb afgerond had ik een doos met kleine bolletjes haakgaren meegenomen en ik dacht, ik zie wel wat ik doe. Het werd een klein tasje, ik wil er nog een ritsje in naaien zodat het goed dicht kan…en de bolletjessteek heb ik gebruikt, die ik voor het eerst maakte bij de deken. Leuk om het nu in een ander werkstuk weer toe te passen! Ook haakte ik verder aan de omslagdoek voor onze baby, maar die wil ik echt lekker groot haken dus ik doe iedere keer een stuk eraan. Dan kan ik tussendoor beter ook wat andere dingen haken anders word ik het zo zat…


Eenmaal weer thuis had ik zin om nog wat met restjes te doen. Iedere keer koop ik met liefde haakgaren maar ik hou wel van goede kwaliteit, en dan merk je dat het echt geen goedkope hobby is. Ik ben wel echt een nuttige haakster, wat ik maak wil ik ook graag gebruiken, dus ik dacht weer aan een omslagdoek of sjaal. Het is er eentje geworden uit het boek Haken en Kleur waar ik regelmatig met plezier in blader, en ik haakte er eerder ook uit. Een eenvoudige sjaal maar met een voor mij nieuwe sierrand. En dan vooral je restjes gebruiken,
ik ontkwam er niet aan dat ik ook wat moest bijkopen want er ging heel wat garen in zitten, 


maar mijn tas vol blauw/groen garen heeft nu alleen nog kleine bolletjes, en die gebruiken we later wel weer voor iets anders. De rand is helemaal naar mijn zin geworden, en leuk om te maken! Een klein hartjes hangertje van brocanteroosjes.nlwww.brocanteroosjes.nl maakt het helemaal af, ik ben blij!

 
 

                                                  groetjes Willemien