zondag 23 februari 2014

de Borrel..
op zondag zijn we gewend om na de koffie een gezellige borrel te houden met ons gezin, we noemen dit een borrel maar er word nauwelijks een glaasje wijn gedronken, behalve dan door papa. Vandaag voor het eerst met gezonde hapjes, en dat is even wennen, alhoewel de kinderen het uiteindelijk heerlijk vonden. Maar papa, zei de jongste, " dit is toch voor konijnen?" Tja, even wennen, maar even laten smulde ze heerlijk van de tomaatjes in drie verschillende kleuren en maten, de komkommer en wortelreepjes. We hadden er een frisse dip bij gemaakt van roomkaas, yoghurt en verse kruiden. Gewoon jammer dat het maar 1 keer in de week 'borrel' is...


Wat we proberen is om de kinderen wel lekkere tussendoortjes te geven, vandaag was het een matze met suikervrije jam. Mijn jongste dochter vond het heerlijk!! Totdat ze op de doos van de matzes zag dat daar een foto op staat van een matze met suiker…onbegrijpelijk natuurlijk voor een kind van 2! Weer iets geleerd, volgende keer doe ik de matzes in een bewaardoos…


Komende week gaan we ontdekken hoe we suikervrij kunnen eten tijdens gewone schoolweken! groetjes Willemien

vrijdag 21 februari 2014

Hoera, 

…...drie weken verder en ik kan eindelijk weer met mijn mobiel overweg,
mijn foto's kon ik niet meer oploaden, en dan heb je helemaal geen zin om een blog te schrijven…
Ik tenminste niet!
Maar het lukt weer, en ik kan weer foto's maken, ook iets wat helemaal niet goed meer ging. Zo fijn!
Vandaag kwamen we thuis van een fijne vakantie op Texel. Waar we genoten van strand, luieren en als gezin samen zijn. En een van de dingen die we deden was bowlen…Mijn voeten, die van mijn twee jongste dochters van 5 en 2 jaar..okee, haar schoenen waren nog wat te groot...



We gingen heerlijk zwemmen, en zijn tijdens onze heenreis naar Texel tot de conclusie gekomen dat we eigenlijk veel gezonder willen eten. Dus hebben we bij het doen van onze boodschappen geen dingen meer gekocht waar suiker in zat. Dat betekende nogal wat, geen snoep, geen frisdrank, geen koekjes, echt in heel veel dingen zit suiker!! Logisch dat je er verslaafd aan raakt….
In onze omgeving eten al meer mensen gezond, en wij deden wel eens wat maar nooit als heel gezin. Nu dus wel. En het went! Na vijf dagen vragen onze kinderen of we er toch wel mee doorgaan en geeft onze zoon van 8 aan dat hij het wel makkelijk vindt, gewoon alleen gezonde dingen eten. Nou, dat blijven we doen! Onze dochter van 5 had even een dipje toen ze erachter kwam dat we eenmaal weer thuis ook echt alle dingen waar suiker in zit weg doen uit de kast. Niet weggooien maar naar de voedselbank. Tja, dat is wel even confronterend. Vond ik ook wel.
Maar vanavond lekker gezonde boodschappen doen, en mijn dochter van 12 die vraagt hoe laat ik morgen een gezond drankje ga shaken, zodat ze ook op tijd haar bed uit kan komen; dat is wel even genieten hoor!
Ik hou je op de hoogte van onze belevenissen op het suikervrije pad!

Toen we vandaag thuis kwamen lag er een leuk gevulde envelop op me te wachten, ik deed namelijk mee aan de lapswap van Sestra creatief. Heel erg leuk om dan de envelop open te maken en zoveel mooie lapjes te zien…  Annemarie Huijser, Pleunieke de Vries, Ruth Tanghe en Mirjam van der Meer, bedankt!


Het lapje van Pleunieke van Pimpesfeer.nl heb ik meteen verwerkt vanavond. Echt een superleuk bijpassend stofje is het bij een kussen wat ik wilde maken. En tijdens mijn vakantie haakte ik al een rondje voor de bovenkant. Kijk maar hoe leuk het past…Het is het lapje wat je linksonder ziet liggen…


En ik heb het aan de zij/onderkant van mijn kussen gebruikt. Op deze foto zie je het niet…maar het past super! Dank je wel…gewoon jammer dat het alweer op gebruikt is… precies vier banen kon ik ervan knippen om de rimpelend te maken.
Nou, het is nu laat zat, ik ga genieten van mijn eigen bed, na vijf nachten Texel! Weltrusten…Willemien

zaterdag 1 februari 2014

Crochet along week 5

De afgelopen week heb ik zeker niet stil gezeten, toch heb ik weinig om te laten zien hier. Het enige waar ik net een foto van nam, is de vijfde week van de crochet along 2014, ik ben erg blij met de mooie kleuren die ik gekozen heb voor mijn deken..


De foto is erg wazig, ik denk een overkill aan kleur? En omdat het avond is misschien…
fijn weekend verder!
Willemien