zondag 29 december 2013

Wat heerlijk vakantie! We komen de dagen prima door, en er zijn allerlei leuke activiteiten waar dan die en dan die graag aan mee doet.. Zo ging mijn schoonfamilie met bijna alle kinderen naar het Kerstcircus in Ahoy. Ik hou zelf daar niet zo van, dus ik was de oppas op de twee jongste familieleden…niks erg, wij genoten van poffertjes bij de Hema….


Een dag later liepen we een oliebollenwandeling. Waarbij we heerlijk door een afgesloten natuurgebied mochten. Met laarzen, dat was wel nodig! de wasmachine mocht later ook echt wel even aan…maar genoten hebben we! Heerlijk door de grienden en met de gids erbij zagen we beverburchten, aangekloven bomen, en allerlei andere sporen!
Het was heerlijk!


Hier zie je Olaf met de muts van zijn vader van vroeger. Er hoort ook een sjaal bij maar die was te warm. De muts noemt hij een Kerst met Linus-muts… Hij genoot van de wandeling! En vroeg de dag erna of we aan papa het natuurgebied konden laten zien.

Ik heb mijn frustratie over het ontbreken van een naaiplek omgezet in daden. Bij de Ikea kocht ik een precies mooi naaimachine tafeltje, mijn lock en machine passen er mooi op. En ik laat lekker de boel staan! Er kwamen alweer twee jurken en een borghesje onder de machine vandaan. Die zijn ook alweer gedragen door mijn twee jongste dochters. Verder had ik een poosje last van een ontstoken vinger, maar nu die weer opknapt, heb ik de haaknaald weer vast en ben ik bezig met een sjaal, bijpassend bij een gekochte muts voor mijn jongste dochter. De kleur van de jas is petrol met een roze voering. Staat haar vast heel mooi straks!


Ik heb wel nog heel veel draadjes af te hechten…..dus snel weer aan de slag!
Willemien

zondag 22 december 2013

Hoi!
Afgelopen week hebben we al veel Kerstgezelligheid gehad, met mijn schoonmoeder maakte ik op een fantastische locatie (een oude boerderij, nog volledig in bedrijf, in de aardappelschuur) een Kerststuk. Het mijne is niet zo heel Kerst geworden maar zo kan ik er vast langer van genieten! Het was heerlijk om weer een keer zo met groen bezig te zijn! Ook al is het maar een avondje, ik genoot er enorm van….

Mijn kinderen hadden op de basisschool ook een Kerstviering, gewoon heel eenvoudig in hun eigen klas, met hun eigen leerkrachten. Wel heel speciaal, 's avonds. Alleen kaarsen en kerstverlichting aan en natuurlijk iedereen met mooie feestkleding! Mijn kleuterdochter genoot enorm, en ook mijn zoon in groep 5 vond het mooi. Hij las uit de Bijbel voor. En dat uit eigen beweging, ik ben trots op hem!
Mijn dochter is echt een meisjes meisje, dus heerlijk tutten van tevoren en natuurlijk een mooie vlecht in haar haar. Heerlijk om te doen, en ook leuk dat ze er zelf om vraagt. Mama, maak je een prinsessevlecht?


Vooraf aan de Kerstviering maakten we thuis kerststukjes. Op onze vorige school, in onze vorige woonplaats was dat de gewoonte, de dag voor de Kerstviering. Ik genoot daar altijd erg van, en ook de kinderen in de klas die ik les gaf zag ik genieten. Omdat de school waar we nu heen gaan dat niet als activiteit heeft, doen we het gewoon thuis. Net zo leuk, en mijn dochter, die van de prinsessevlecht kwam op het idee om haar kerststuk naar de buurvrouw te brengen. Leuke verrassing, lieve schat!


Iets waar ik het moeilijk mee heb: 
ik heb eigenlijk in dit huis niet echt een plek voor mezelf, voor mijn naai en crea spullen. Net ruimde ik mijn naaimachines op, echt in een afgesloten kast. Ze hebben zoveel weken ongebruikt in de kamer gestaan, en nu de vakantie is begonnen, en iedereen thuis is, kan ik het voor mijn gevoel niet goed maken om mijn 'rommel' in de woonkamer te hebben staan. Ik heb echt niet stil gezeten afgelopen weken, maar naaien, ik ben er niet aan toe gekomen! Omdat ik vanaf januari ook een dag meer ga werken, geeft het me een weemoedig gevoel; wanneer heb ik weer tijd voor de naaimachine?
Ik heb er geen goede voornemens bij voor 2014. Eigenlijk weet ik dat ik me er niet gelukkig bij voel. Ik weet alleen nog niet hoe en wat ik ermee ga doen.

Een fijne Kerstperiode voor iedereen!
Willemien

vrijdag 13 december 2013

En zo zijn we van alle Sintdrukte overgestapt in de Advent tijd. Gelukkig voor mij niet teveel bijzondere activiteiten naast mijn werk en gezin. Er was wel de vraag of ik mee wilde doen met een kerstmarkt, maar ik maak vooral dingen om weg te geven privé, en niet om te verkopen. Ik ben ook echt blij dat ik het niet heb gedaan, er is nu ook al genoeg te doen hier.
Heerlijk om met de kinderen op school te knutselen voor de Kerst! Een van mijn nieuwe leerlingen zei bij het maken van het hart met glitter, net zoals Jezus je hart schoonwast. Het past bij Kerst juf! Dat is toch geweldig, dat een kind daar mee komt! Thuis heb ik de harten vandaag met mijn kinderen ook gemaakt, heerlijk alleen mijn eigen kinderen. Altijd heel gezellig als er allerlei vriendjes mee komen maar  alleen eigen kinderen thuis is toch wel heerlijk….


Op het moment dat ik bij de boekhandel de jaarlijkse Kerstboeken uitzocht, dat is een traditie die ik van mijn ouders heb overgenomen, iedere Kerst een mooi ingepakt boek op je bord bij de ontbijttafel, kwam de verkoopster, een vriendin van mij die haar kinderen op dezelfde school heeft als ik, met een mooi Kerstlampje aan. Ik vond het meteen mooi! Maar omdat ik al veel geld uitgaf aan de kinderboeken, nam ik het toch maar niet. Kom ik later vanmiddag bij school, geeft mijn vriendin me een tasje, met een mooi ingepakt kadootje erin. Nee, wat is dit nu~? Omdat het kan, zei ze erbij…. Minke ik ben er heel blij mee! Het staat mooi te branden!!


Verder ben ik vanavond druk met cakejes bakken, mijn oudste dochter heeft de meiden uit haar klas gevraagd om morgenavond cakejes te komen versieren en een Kerstfilm te kijken. Leuk en gezellig! We maken er vast een fijne avond van!!

dinsdag 3 december 2013

Naast alle Sintgekte komt er niet zoveel uit mijn handen… We hebben het avondje hier thuis al met ons gezin gevierd maar op 5 december mogen onze kinderen de hand van de beste man nog schudden bij opa en oma…
Ik zit af en toe lekker met de haaknaalden in de bank, even haken zorgt ervoor dat je lekker tot rust komt. Heerlijk! In verschillende diktes haak ik sterren, van verschillende soorten garen. Zilver garen voor de glans, en heel dik garen zorgt voor mooi grote sterren. Met een lintje erom kan je ze zo kado geven, gewoon op een stapeltje staat ook mooi! Het patroon vond ik in een oude Anna bij de kringloopwinkel, heel handig gewoon een schema, en dat haak je zo weg. Na een paar sterren kan het fijn gedachteloos…


De rood paarse maakte ik voor mijn schoonmoeder,
en de onderste grijze, zo'n setje heeft mijn eigen moeder. Leuk om het verschil in uitstraling te zien door wat kleur toe te voegen!


Nu morgen en donderdag nog Sint feest en dan mogen van mij alle pepernoten en verkleedkleren lekker worden opgeruimd!
groetjes, Willemien